220

VNO-NCW voorzitter haalt uit naar Roemer en Rutte

Wientjes: SP-programma gr-we-lijk ... Rutte de enige premier die twee jaar lang niet in China is geweest

Een regering-Roemer is ‘rampzalig’ voor Nederland. Dat stelt Bernard Wientjes, voorzitter van de ondernemersorganisatie VNO-NCW, in een interview met het AD.

Wientjes noemt het SP-programma ‘een ramp voor Nederland’:

Als de SP zijn zin krijgt, gaat het mis. Hogere vennootschapsbelastingen, hogere vermogensbelasting en het lastiger maken van bedrijfsopvolging, daar hebben heel veel midden- en kleinbedrijven last van. Een ramp voor bedrijven en de export. De gevolgen van het SP-beleid zouden ‘catastrofaal’ zijn voor het bedrijfsleven. De SP-plannen leveren geen werk op, het kóst werk. Ik vind Roemer een aardige vent maar zijn programma: gru-we-lijk.

Dat de SP opkomt voor de armen, wuift hij weg:

Natuurlijk zijn er arme mensen, maar die help je niet door het bedrijfsleven kapot te maken. Ons minimumloon en onze bijstand zijn de hoogste in de wereld. Dat is al ongekende gelijkheid. Ook de wens voor meer zeggenschap van werknemers in bedrijven die de SP koestert, wijst hij van de hand. Ze zijn extreem. Arbeiderszelfbestuur komt terug.

De werkgeversbaas heeft ook ongezouten kritiek op premier Rutte, die volgens hem veel te weinig over de grenzen heen kijkt:

We hebben zo’n beetje de enige premier die twee jaar lang niet in China is geweest. Dit kabinet is te weinig in het buitenland geweest.

Volgens Wientjes ligt het kabinetsbeleid mede ten grondslag aan de slechte economische situatie:

Twee miljoen mensen krijgen een brief dat hun pensioen in gevaar is, wie koopt dan nog iets?

AD: Frontale aanval op SP-leider Roemer

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (220)