Laatste update 21:47
72

Voetbalclub verplicht spelertjes naakt te douchen

In België is een mediarel ontstaan rond de eis van de Antwerpse voetbalclub Berchem Sport dat jonge spelers naakt onder de douche moeten. Het Laatste Nieuws meldt:

Commotie bij de jeugd van Berchem Sport. Trainer en vader van een van de spelertjes trok naar de media omdat hij het ongehoord vindt dat spelertjes verplicht worden naakt te douchen. “In de drie jaar dat ik er ben, hebben ze altijd de keuze gehad en was er nooit zever”, stelt trainer Mo. “Nu opeens wordt er gezegd dat wie zich niet aan de nieuwe regels houdt de club mag verlaten”, zegt hij.

De club wijst de kritiek af en zegt dat de regel al twaalf jaar bestaat en  gaat het voorschrift nu voorleggen aan Unia, de Belgische evenknie van het College voor de Rechten van de Mens. Volgens voorzitter Lambrechts gaat het om een religieuze kwestie omdat een vader zegt dat het in strijd is met zijn geloof om zonder kleding te douchen. De club wil daar niet aan.

Lambrechts betreurt de hele zaak. Volgens hem creëer je hierdoor problemen die er eigenlijk niet zijn. “Kinderen zijn helemaal niet preuts. Maar door dit soort van spelletjes creëer je onzekerheid en schaamte bij de kinderen. We hebben de regel ook bewust maar tot de U15 vastgelegd. Kinderen vanaf 16 jaar mogen kiezen of ze naakt douchen omdat je je dan al meer bewust bent van je lichaam.”

De kuisheidsnormen duiken ook in Nederland steeds vaker op bij douchen. De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft daarom de collectieve douchefaciliteiten afgeschaft en biedt vanaf volgend jaar alleen nog individuele douchehokjes aan

cc-foto: Mau

Geef een reactie

Laatste reacties (72)