26

‘Voetbalwereld moet homo’s accepteren’

Bondscoach Louis van Gaal vaart op de KNVB-boot bij de Gay Pride Canal Parade

“Wij willen vandaag een signaal afgeven om homo’s te accepteren in de voetbalwereld.” Dat zei bondscoach Louis van Gaal zaterdag voordat hij aan boord ging van de voetbalboot van de KNVB, die voor het eerst meevaart met de botenparade van de Gay Pride in Amsterdam.

De Volkskrant schrijft zaterdag dat de bondscoach meteen ja zei toen hij werd gevraagd mee te varen:

De voetbalwereld is een machowereld, waarvan een homo zal denken dat hij daar niet zo gemakkelijk zal vertoeven. Dat is jammer en dat willen we veranderen. Dat is niet zomaar in een dag gebeurd

Op de boot zitten verder ook de bondsvoorzitter van de KNVB Michael van Praag, oud-internationals als Patrick Kluivert, Ronald de Boer, Aron Winter en Pierre van Hooijdonk. Ook voormalig speler van Helmond Sport, Wensley Garden, is erbij. Hij is in het Nederlandse profvoetbal een van de weinige mannen die openlijk voor zijn homoseksualiteit uitkomt en vindt het een “mooi en een bijzonder moment” dat de KNVB op deze manier aandacht vraagt voor het taboe, aldus de Volkskrant.

Het centrum van Amsterdam stroomt zaterdag vol met toeschouwers voor de Canal Parade, het jaarlijkse hoogtepunt van de Gay Pride. De route voert door de Prinsengracht, Amstel en via de Oude Schans naar het eindpunt Oosterdok, vlakbij het Centraal Station. Naar verwachting zullen de laatste boten daar rond 18.00 uur aankomen.

Volkskrant: Van Gaal: ‘Voetbalwereld moet homo’s accepteren’

Geef een reactie

Laatste reacties (26)