171

Volkskrant-journalist ‘ontdekt’ discriminatie

Journalist verbaasd dat zangeres Shirma Rouse zeker elke twee weken wordt gediscrimineerd en te horen krijgt: 'Ga dan opzij, kankernegerin' 

In de Volkskrant van dit weekend staat een mooi interview met zangeres Shirma Rouse. De jazz-zangeres, die we kennen als kandidaat in The Voice of Holland, maar ook als graag geziene gast aan tafel bij De Wereld Draait Door, gaf afgelopen maand eindelijk die langverwachte show op North Sea Jazz. In de Volkskrant doet ze een boekje open over de discriminatie waar ze, ondanks de bekendheid die ze geniet, vaak mee te maken krijgt.

Volkskrant-journalist Robert van Gijssel vraagt Rouse, die afkomstig is uit Curaçao en Sint Eustatius, of ze als Antilliaanse Nederlander geschrokken is van de dood van Mitch Henriquez, die onlangs door politiegeweld om het leven kwam. Ook wil hij van haar weten of ze zich dan weer meer Antilliaans dan Nederlander voelt.

In het gesprek dat volgt toont de journalist zich verbaasd over de hoeveelheid discriminatie en racisme waar Rouse regelmatig mee te maken heeft. De Volkskrant schrijft:

cc-foto: Rinse Fokkema

Geef een reactie

Laatste reacties (171)