147

Voltallig SP-bestuur Leeuwarden stapt op

Bestuursleden hebben ook moeite met strakke landelijke partijlijn

Alle vijf bestuursleden van de SP Leeuwarden zijn donderdagavond collectief opgestapt. Daarmee volgen zij de keuze van SP-lid Maria de Vries die opstapte omdat ze niet kon samenwerken met staten fractievoorzitter Jos van der Horst.

Volgens het bestuur is er een onwerkbare situatie ontstaan in Leeuwarden. Van der Horst zou op meerdere sleutelposities zitten en goede communicatie zou niet meer mogelijk zijn. Naast zijn voorzitterschap is Van der Horst ook professioneel regiovertegenwoordiger van de partij in het Noorden van Nederland.

Het SP bestuur vindt dat de statenfractie niet in staat is geweest om kwalitatief goede Statenleden te behouden. Ook hebben zij moeite met de strakke landelijke partijlijn. Ze vinden dat ze te weinig ruimte krijgen voor eigen initiatieven van afdelingen. Gemeenteraadslid Jeffrey Brakenhoff diende een initiatiefwetsvoorstel in voor de hervorming van de sociale werkvoorziening, maar dat werd hem door het landelijke bestuur niet in dank afgenomen.

Maar wij enten ons op de Leeuwarder situatie, die kan totaal anders zijn dan wat er landelijk aan de hand is”, zegt de opgestapte SP-voorzitter Dick Faber.

Brakenhoff gaat gewoon door als SP’er in de fractie. Van der Horst was niet bereikbaar voor een reactie.

Friesch Dagblad: Hele bestuur SP Leeuwarden stapt op

cc-foto: Gerard Stolk

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (147)