51

‘Voorkom uithuwelijking, stop een lepel in je ondergoed’

Britse liefdadigheidsinstelling geeft jonge vrouwen die mogelijk uitgehuwelijkt gaan worden ingenieuze tip

Gedurende de zomermaanden is het ieder jaar weer een probleempunt waar de meeste autoriteiten geen raad mee weten: gedwongen uithuwelijking van vrouwen in land van herkomst. In Groot-Brittannië heeft Karma Nirvana, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor uitgehuwelijkte vrouwen, een wel heel bijzondere tip voor vrouwen die vrezen uitgehuwelijkt te worden: Stop een lepel in je ondergoed en voorkom zo dat je door de beveiliging van het vliegveld komt.

Natasha Rattu, één van de medewerkers van Karma Nirvana, verklaart tegenover persbureau AFP dat wanneer zij opgebeld worden door jonge vrouwen die niet zeker weten óf ze uitgehuwelijkt gaan worden en zo ja, wanneer, dat ze hen adviseren een lepel in hun ondergoed te stoppen. Rattu:

Wanneer ze door de veiligheidscontrole gaan, zal dit object dat zich in een privé-gebied bevindt, te zien zijn en, indien 16 jaar of ouder, zal de vrouw in kwestie mee worden genomen naar een veilige ruimte waar ze nog een laatste kans krijgt om te vertellen dat ze wordt gedwongen om te trouwen.”

Lees verder bij The Guardian: Women who fear being forced to marry abroad told to hide spoon in underwear

Geef een reactie

Laatste reacties (51)