33

Voorleesmiddag peuters slachtoffer extreemrechtse intimidatie

Om hun bezwaren tegen het optreden van een dragqueen kenbaar te maken, drongen leden van Identitair Verzet in december tijdens een voorleesmiddag voor peuters de openbare bibliotheek in Nijmegen binnen. De sfeer werd zo bedreigend dat de boel werd stil gelegd. Voor volgende week zaterdag staat een nieuwe sessie op de agenda.

“We houden rekening met nieuwe protesten,” zegt Bert Hogemans, directeur van de bibliotheek, tegen het AD. “De voorleesreeks Kleurrijke Verhalen is juist georganiseerd om kinderen te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn.” De Amsterdamse Dolly Bellefleur, waar cabaretier Ruud Douma achter schuil gaat, zal daarom gewoon acte de précense geven. Er is één belangrijk verschil. Er zal deze keer beveiliging aanwezig zijn.

Het ging al eerder mis bij het voorlezen. In oktober vorig jaar betoogde de conservatief-christelijke organisatie Civitas Christiana voor de bibliotheek tegen travestieten die binnen aan het voorlezen waren. Bij die gelegenheid, net als in december, kwamen er al snel tegenstanders opdagen en liepen de gemoederen hoog op. Nogmaals Hogemans tegen het AD: “Het is jammer dat we kleine kinderen niet gewoon kunnen voorlezen over diversiteit in de samenleving. We beogen alleen maar een leuke middag met en over mensen die je niet zo vaak in jeugdboeken tegenkomt.”

Geef een reactie

Laatste reacties (33)