Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voortvluchtige crimineel geeft zichzelf aan: 'Lockdown erger gevangenis'

  •  
18-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50674229837_06a414bba2_o

© cc-foto: VCU Capital News Service https://flic.kr/p/2kcUF4T

In de media is veel aandacht voor de emotionele belasting die de lockdown veroorzaakt onder bevolkingsgroepen als schoolkinderen of studenten. Maar niemand heeft oog voor een groep die extra zwaar gestraft wordt door de maatregelen: de voortvluchtige criminelen.
In het Britse West Sussex heeft een aan het uitzitten van zijn straf ontsnapte gevangene zichzelf uit pure wanhoop aangegeven bij de politie in Burgess Hill, ten zuiden van Londen. “Rust en stilte,” daar smachtte de voortvluchtige naar volgens een bericht van de politie op Twitter. “Gezochte man meldde zichzelf bij de politie gistermiddag nadat hij ons gemeld had dat hij liever terug naar de gevangenis gaat dan dat hij nog langer tijd zou moeten doorbrengen met de mensen bij wie hij verbleef. Gearresteerd en op weg terug naar de gevangenis waar hij nog wat tijd in zijn eentje kan zitten.”
De anoniem gebleven man had zich volgens de politie al eerder bij de gevangenis moeten melden om een straf uit te zitten. Uit een groot aantal wetenschappelijke onderzoeken wordt duidelijk dat de lockdown een zware wissel trekt op burgers. De langdurige stress die de situatie veroorzaakt is volgens psychologen te vergelijken met die van een burnout door werkdruk.
Critici stellen dat de lockdown als een gevangenis is maar volgens de ervaringsdeskundige is het dus erger dan cel.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.