14

Vrijspraak na dreigmail aan Kamerlid Khadija Arib

Man vrijgesproken van bedreiging PvdA-Kamerlid ... Mailde: "anders zorgen wij er wel met knuppels voor dat jullie oprotten"

Een 59-jarige Maasbrachtenaar is vrijgesproken van bedreiging, nadat hij Tweede Kamerlid Khadija Arib (PvdA) had gemaild dat dat zij een keuze moest maken tussen haar Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit. Ook schreef hij dat Marokkanen die deze keuze niet maken anders met knuppels het land uit gewerkt zouden worden. Het openbaar ministerie (OM) had een week cel en een taakstraf tegen de man geëist, dat meldt Dagblad De Limburger maandag.

De rechter oordeelde dat de bedreiging niet persoonlijk aan het adres van Arib was gericht. De tekst: “anders zorgen wij er wel met knuppels voor dat jullie oprotten” slaat volgens de man vooral op jonge, overlast veroorzakende Marokkanen en niet op Arib. Hij bood maandag zijn excuses aan bij de politierechter in Roermond. Zondag schreef hij Arib al een excuusmail waarin hij zegt spijt te hebben van zijn woorden.

De politierechter noemde de uitspraken ‘onbetamelijk’, maar zag geen strafrechtelijke bedreiging: “Het is wel op het randje. Maar ik spreek u vrij.” Doordat de man meervoud gebruikte in de zin waarin hij met knuppels dreigt, heeft hij geen straf gekregen.

De officier van justitie kondigde meteen aan in hoger beroep te gaan. Ook omdat het niet de eerste keer is dat M. een Tweede Kamerlid heeft bedreigd. In 2010 bedreigde M. Kamerlid Ger Koopmans (CDA), omdat deze volgens hem onterecht voorstander was van de kilometerheffing.

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (14)