Laatste update 14:36
41

Astronauten Christina Koch en Jessica Meir verbeteren Trump vanuit de ruimte

Donald Trump en de feiten: het blijft een moeizame relatie. Dat bleek weer eens toen de Amerikaanse president de astronauten Christina Koch en Jessica Meir feliciteerde met hun gezamenlijke ruimtewandeling. “Dit is de eerste keer dat een vrouw buiten het ruimtestation is geweest”, aldus een enthousiaste Trump.

Meir moest de president verbeteren. Sinds de Russische kosmonaut Svetlana Savitskaya in 1984 het spits afbeet, zijn er 14 vrouwelijke astronauten geweest die een ruimtewandeling hebben gemaakt. Wel was het vrijdag voor het eerst dat er twee vrouwelijke astronauten tegelijkertijd naar buiten gingen. Zij voerden een reparatie uit aan de buitenkant van het internationale ruimtestation ISS. Geconfronteerd met dit ‘nieuwe’ feit had Trump een opmerkelijke reactie:

Het was niet de eerste keer dat Trump vanuit de ruimte op zijn plaats werd gezet. In 2017 was het astronaut Peggy Whitson die de president vanuit het ISS subtiel terechtwees. Destijds wilde Trump weten wanneer de eerste mensen op Mars worden verwacht. Whitson vertelde de president dat hij een maand eerder zelf een wet had ondertekend waarin stond dat NASA mikt op de jaren dertig.

Foto: NASA

Geef een reactie

Laatste reacties (41)