Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrouwen klagen te weinig over menstruatiepijn

  •  
18-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
cramps
De Britse John Guillebaud en de Amerikaan Richard Legro zijn professors in de farmaceutische industrie en doen hun beklag over het ontbreken van een werkzaam middel tegen menstruatiepijn. Volgens de mannen zou er anno 2016 inmiddels iets bedacht moeten worden en is het er waarschijnlijk niet omdat vrouwen te weinig klagen. Dat meldt HLN.Be. 
Volgens Legro zou er groot onderzoek moeten komen naar het medicijn sildenafil – Viagra in de volksmond – omdat vaker bewezen zou zijn dat het zou helpen bij menstruatiepijn maar er is niemand te vinden die groot onderzoek naar een ‘wondermiddel’ zou willen sponsoren.
"Het is dat mannen er geen last van hebben, anders zou het wondermiddel tegen menstruatiepijnen er al lang zijn"
De Belgische collega van de mannen Hendrick Cammu deelt de vermoedens.
"Mijn inziens komt het ook omdat vrouwen toch nooit klagen. Door de menstruatie, door de pijn van een kind te baren hebben ze doorheen de evolutie een soort gelatenheid ­gekregen. ‘Het is wat het is’ redeneren ze, terwijl een man wanneer hij pijn voelt, denkt dat er iets niet in de haak is."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.