Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrouwen mogen eindelijk ook autorijden in Saoedi-Arabië

  •  
26-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
184 keer bekeken
  •  
Een aantal vrouwen deed het al: bij wijze van protest kroop zij in Saoedi-Arabië achter het stuur, met alle mogelijke gevolgen van dien. In het streng islamitische land mochten vrouwen decennia lang niet zelf autorijden. Er was weliswaar geen officiële regel die het vrouwen verbood om auto te rijden, maar ze konden geen rijbewijs halen. Daar komt nu een einde aan. Koning Salman heeft per decreet besloten dat ook vrouwen voortaan hun rijbewijs kunnen halen.
Het besluit werd zowel op de staatstelevisie als door het ministerie van Buitenlandse Zaken naar buiten gebracht. Het besluit moet nog concreet vormgegeven worden door een ministerieel orgaan. Zo moeten politieagenten training krijgen in hoe ze om moeten gaan met onbekende vrouwen. “In het zwaar gesegregeerde koninkrijk hebben ze vrijwel nooit contact met vrouwen die geen familie zijn”, aldus de Moslimkrant. Per juni 2018 zouden de vrouwen dan eindelijk zelf mogen autorijden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.