Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrouwen uit Israëlisch leger geven vernederen Palestijnen toe

  •  
01-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
933 keer bekeken
  •  
Flickr_Israel_vrouwelijkesoldaten_Rob_sheridan_300.jpg

Israëlische organisatie Breaking the Silence bundelt verhalen van vrouwen over hun dienstplicht in het Israëlische leger

Bijna honderd Israëlische vrouwen hebben tegenover de Israëlische mensenrechtenorganisatie Breaking the Silence bekend dat zij in militaire dienst Palestijnen hebben mishandeld. De mensenrechtenorganisatie berichtte maandag op haar website over een boek met getuigenissen van 96 vrouwen.
Iraëliërs willen zien dat hun “vriendinnen, dochters en zussen” een actieve rol spelen in het bezetten van de Palestijnse gebieden, net als mannelijke militairen. Dat zegt Dana Golan, voorzitter van Breaking the Silence. “We willen geloven dat de vrouwelijke militairen in de gebieden niet zo agressief zijn en dat ze hun handen niet vuil maken”, aldus Golan.
Uit de getuigenissen die zij heeft opgetekend, blijkt volgens Golan echter dat vrouwen niet anders handelen dan mannelijke militairen. In het boek vertellen de vrouwen hoe ze Palestijnen hebben geïntimideerd en vernederd. Een van hen beschrijft onder meer hoe ze een Palestijn met haar laars in het kruis trapte.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.