Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrouwen in het Vondelpark aangevallen en besmeurd

  •  
23-10-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
141 keer bekeken
  •  
4692654109_d57dc62538_z
De politie van Amsterdam is een jacht begonnen op de man die sinds augustus van dit jaar meisjes en vrouwen in het Vondelpark aanvalt en soms besmeurd met een stinkende substantie. Er zijn sinds augustus ten minste acht vrouwen in het Vondelpark aangevallen en de politie vermoedt dat dit gebeurd is door dezelfde dader.
"We hebben in eerste instantie zelf extra toezicht gehouden om te kijken of we hem op heterdaad konden pakken. Dat is nog niet gelukt en de aanvallen worden steeds agressiever, dus nu roepen we de hulp van het publiek in."
Dat de aanvallen steeds agressiever worden, baart zorgen. Het laatste incident vond vrijdag 20 oktober plaats. Het slachtoffer was een 14-jarig meisje dat uit het niets in haar knieholte werd getrapt en daarna werd geslagen. De dader heeft toen, net als bij drie andere vrouwen, iets stinkends in haar gezicht gesmeerd. De politie is nog bezig te onderzoeken wat het precies is.
Later op de dag kwam er nog een melding binnen, dit keer van een mislukte poging om een vrouw aan te vallen. Donderdagochtend 13 oktober werden ook al twee vrouwen van hun fiets afgesleurd en mishandeld in het Vondelpark.
De meeste aanvallen vinden in de vroege ochtend plaats. De politie heeft een signalement van de dager afgegeven. Het gaat om een licht getinte man met een smal postuur in sportieve kleding: een donkerkleurige jas met capuchon, een driekwart broek tot net iets over de knie, een zwarte legging en sportschoenen. Getuigen wordt opgeroepen zich te melden via 0800-8844.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.