Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VS geeft illegalen eerlijke kans om Amerikaan te worden

  •  
28-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Immigranten_VS300.jpg
Democraten en Republikeinen in Amerikaanse Senaat willen oplossingen zoeken voor 11 miljoen illegalen in het land
Democraten en Republikeinen in de Amerikaanse Senaat zijn het eens geworden over de uitgangspunten voor nieuwe immigratiewetten. De 11 miljoen illegalen in de VS moeten een eerlijke kans krijgen om Amerikaan te worden, zo meldt de NOS.
NOS:
Wie aan antecedentenonderzoek meewerkt en een boete en belasting betaalt, kan een legale status krijgen. Werkgevers worden strenger op de inzet van illegale werknemers gecontroleerd. De grenscontroles worden verbeterd. Door grenswachten beter op te leiden, moeten racisme en excessief gebruik van geweld bij de controle worden teruggedrongen.
De Amerikaanse nieuwssite Huffington Post meldt maandag dat acht Senatoren van zowel Republikeinse als Democratische zijde zich gaan storten op de concrete uitvoering van de ‘path to citizenship’. Onder hen de Republikeinse Senator en voormalig presidentskandidaat (2008) John McCain. Hij schaarde zich eerder al achter de zogeheten Dream Act. Bij de zender ABC zei hij: 
We kunnen voor eeuwig doorgaan met 11 miljoen mensen die in dit land in de schaduw van een illegale status leven. We kunnen niet voor eeuwig kinderen hebben die hier geboren zijn, die hier door hun ouders zijn gebracht toen ze heel klein waren, die ook in die schaduwen moeten leven.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.