Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VS: Rechter verbiedt referendum besnijdenis

  •  
29-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
168 keer bekeken
  •  
Flickr_besnijdenis_Original_MikZ_300_01.jpg
Tegenstanders hadden voldoende steun gevonden voor volksraadpleging. Joodse en islamitische groepen, evenals artsen stapten naar de rechter
Een rechter heeft streep gehaald door het referendum over de besnijdenis dat in het najaar in San Francisco zou worden gehouden. Tegenstanders van besnijdenis van minderjarige jongens hadden voldoende handtekeningen ingezameld voor een volksraadpleging, maar de rechter gaf gehoor aan bezwaren van joodse en islamitische groepen, maar ook artsen, zo meldt Trouw vrijdag.
Artsen menen dat lokale overheden niet bevoegd zijn om medische regels te stellen, aldus Trouw. Voor joden en moslims is de besnijdenis van jongens een religieuze plicht.
De tegenstanders van jongensbesnijdenis vinden dat ouders niet het recht hebben om te beslissen over de penis van hun zoontjes. Zij zien de praktijk al een nodeloze verminking van een gezond lichaam. 
Foto-cc: Mik Scheper
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.