Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD-burgemeester Schiedam huurt eigen zoon in

  •  
25-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Wilma Verver eerder in opspraak wegens privé-belangen
De Schiedamse burgemeester Wilma Verver huurt het bedrijf van haar zoon in om alle autoritten te verzorgen. Dat blijkt uit onderzoek van het AD. De zoon van Verver heeft intussen duizenden euro’s in rekening gebracht voor de geleverde diensten.
Het AD schrijft:
Chauffeurstelefoon werd in juni 2010 voor het eerst ingehuurd voor een busrit naar Leeuwarden, waar het Schiedamse college een vergadering van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) bijwoonde. De ritprijs bedroeg 2430 euro. Voor een ritje naar het zogenoemde driestedenoverleg in het nabije Maassluis telde de gemeente Schiedam 350 euro neer.
De burgemeester lijkt met het inhuren van het bedrijf van haar zoon het modelgedragscode integriteit te overtreden. De code is gebaseerd op onder meer onpartijdigheid en betrouwbaarheid.
Het is niet de eerste keer dat Verver in opspraak is gekomen vanwege belangenverstrengeling. Bouwbedrijf Van den Tempel zou eerder minder opdrachten van de gemeente krijgen na een privé-akkefietje met de burgemeester. Volgens de het Schiedamse college heeft Verver in die zaak echter niets verkeerd gedaan.
cc-foto: RTV Rijnmond

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.