Laatste update 16:28
6

VVD en de klevende Keizer

Henry Keizer, de in opspraak geraakte voorzitter van de VVD, doet een stapje terug. Hij geeft zijn functie niet op maar legt zijn taken neer totdat een commissie zijn zakenpraktijken bij de omstreden overname van een uitvaartvereniging heeft onderzocht. Peter Kee, parlementair redacteur bij Pauw, vertelt hoe de communicatiecrisis zich bij de VVD ontvouwde. Volgens Kee is Rutte uitermate ‘loyaal’. Francisco van Jole, eindredacteur bij Joop, gebruikt voor loyaal liever een ander woord: “ze dekken elkaar”. Hij stelt dat Rutte veel eerder had moeten ingrijpen omdat het drama rond de zakenman en oppermachtige voorzitter zich voor zijn ogen afspeelde.

Daarna geeft Kee een inkijkje achter de schermen bij de talkshow. In het kader van een nieuwe rubriek was kersvers Kamerlid voor de Partij voor de Dieren Femke Merel Arissen gevraagd een presentatie te houden bij Pauw. Een persoonlijk verhaal. Zo ver kwam het echter niet want de partij greep in. Reden voor Kee om in te gaan op het gesloten karakter van de dierenpartij die sinds de laatste verkiezingen vijf Kamerzetels bezet.

Volgens Van Jole is die geslotenheid juist ook een van de handelsmerken van de PvdD. De partij stelt zich bewust compromisloos op en als anders dan de andere partijen. Dat is voor een deel van de kiezers reden om er op te stemmen.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)