144

VVD’ers tevreden over coalitie met PVV

Ed Nijpels: 'Er is geen andere optie' … De Grave: 'De maagdelijkheid van Wilders gaat eraf.'

Het kader van de VVD steunt een coalitie met de PVV, blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant. Kritiek is er niet, wantrouwen evenmin. De partij verschilt daarin met het CDA.

Volgens Jos Verhoeven, kaderlid uit Flevoland, is een samenwerken met de PVV te verkiezen boven het aantasten van de hypotheekrenteaftrek. “Ik regeer liever met een partij die dat niet doet en af en toe wat rare uitspraken doet”

Principiële bezwaren tegen samenwerken met de omstreden PVV lijken niet te bestaan.

De Volkskrant:

Het kader van de VVD is traditioneel wat linkser dan de kiezer. Maar dat is nu niet te proeven. ‘Het is zeker het proberen waard, de gedoogsteun van de PVV’, zegt Ewout Klok, voorzitter van de kamercentrale Drenthe. Hij vindt dat je bij elke optie kanttekeningen kunt maken. ‘We hebben nog goed in het geheugen hoe het in 2002 fout ging na 87 dagen met de LPF. Dan is het met de PVV buiten de regering een goed alternatief.’

Zelfs Frank de Grave, vertegenwoordiger van de zogenaamd linkervleugel van de VVD uit geen bezwaar. Hij is gereserveerd maar sluit niet uit dat hij op den duur enthousiast wordt over de coalitie.

De Volkskrant: VVD’ers: het is het proberen waard

cc-foto: Maarten Rutte met Leidse supporters op het partijfeest in Scheveningen, 10 juni 2010

Geef een reactie

Laatste reacties (144)