28

VVD gaat af in debat kilometerheffing

Minister: Kamer beslist over spitstarief. Lees ook: verkeersinfo via Twitter en Iphone

Minister van Verkeer Camiel Eurlings wilde het donderdag het kamerdebat over de kilometerheffing zakelijk en op inhoud voeren. Hij ging uitgebreid in op gerezen schrikbeelden, bijvoorbeeld over de komst van het verplichte ,,spionagekastje” dat meer dan de afgelegde kilometers registreert.

Eurlings had een stapel rapporten en dossiers over de kilometerheffing met een steekwagentje laten aanrukken om te benadrukken dat hij zijn huiswerk had gedaan. De maatregel zorgt volgens onderzoek voor 15 procent minder auto’s op de weg. En zelfs als er niet minder wordt gereden, gaan nog steeds meer mensen er financieel op vooruit dan achteruit, aldus het ANP

De VVD ging af tijdens het debat. Woordvoerder Aptroot had de minister letterlijk voor ‘leugenaar’ uitgemaakt. Eurlings daagde de VVD-er daarop uit een motie van wantrouwen in te dienen. Die zag daar stilletjes vanaf. Het ANP: 

Volgens mij mis ik een motie. CDA-Kamerlid Sander de Rouwe riep donderdagavond aan het slot van het debat over de kilometerheffing VVD’er Charlie Aptroot, verklaard tegenstander van de heffing, ter verantwoording. (…) “De winter is nog niet eens begonnen en de VVD zakt nu al door het ijs”, aldus De Rouwe.

CC-foto: Roel1943 Minister Camiel Eurlings

Geef een reactie

Laatste reacties (28)