29

VVD haalt Van Rey van kandidatenlijst Roermond

Tweederde van de ondervraagde VVD-ers niet positief over kandidaatstelling

De VVD in Roermond heeft besloten Jos van Rey van de kandidatenlijst te halen. Dit gebeurde na toenemende druk uit de partij. Eerder op de dag werd bekend dat tweederde van de VVD-politici vindt dat Van Rey niet op de kandidatenlijst thuis hoort.

De VVD in Roermond laat weten:

In de aanloop naar de Algemene Leden Vergadering van 25 mei regeert de waan van de dag. De VVD is niet gebaat bij een discussies op basis van onderbuikgevoelens en zonder kennis van feiten. De VVD Roermond wil ook nu weer uit loyaliteit aan de landelijke VVD en de VVD Limburg haar verantwoordelijkheid nemen. In goed overleg met de heer Jos van Rey is besloten zijn kandidatuur als lijstduwer op te schorten. 

Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad bracht eerder vandaag het resultaat van een onderzoek onder 213 liberale raadsleden, wethouders, Statenleden en burgemeesters in het hele land naar buiten. Daaruit bleek dat twee derde van hen vondt dat Van Rey niet op de kandidatenlijst thuishoorde. Iets meer dan de helft van de ondervraagden (54 procent) vindt het tegelijkertijd niet nodig dat het hoofdbestuur van de VVD ingrijpt. Bijna 40 procent vindt dat de landelijke partijtop zich er juist wel mee moet bemoeien. De kandidatuur van Van Rey is binnen de VVD omstreden omdat de Roermondse ex-wethouder wordt verdacht van corruptie.

Geef een reactie

Laatste reacties (29)