23

VVD-Kamerlid smeert met pek, zit nu zelf onder

Tamara Venrooy legt even uit dat het PGB helemaal niet verdwijnt en anders is het de schuld van Job Cohen. Of zoiets.

Tamara Venrooy is VVD-Kamerlid en woordvoerder Langdurige zorg. Een backbencher. Maar vooral is ze links-basher. Zo’n type dat links graag overal de schuld van geeft. Op haar weblog geeft ze daar een staaltje van ten beste. Dat is normaal niets om je druk te maken, ieder z’n hobby, maar ze doet het om recht te praten dat de VVD het PGB afschaft. En dan wordt het pijnlijk. Venrooy wordt dan ook de oren gewassen (geen thuiszorghandeling) in de reacties.

Venrooy noemt haar weblogbijdrage ‘PGB: fabels en feiten’. Wat blijkt? De fabels verzint ze zelf en de feiten ook.

De linkse oppositie schreeuwt onder aanvoering van de PvdA moord en brand. Dat is raar. Want diezelfde PvdA stelt in haar verkiezingsprogramma voor om alle AWBZ- zorg die mensen thuis krijgen (de zogenaamde extramurale zorg) over te hevelen naar de gemeente. Met Job Cohen als premier waren de mensen hun recht op zorg dus volledig kwijt geraakt! Als het aan de VVD had gelegen, zouden voortaan zorgverzekeraars verantwoordelijk worden voor de AWBZ-zorg. Ook een grote verandering, maar beter een verzekerd recht dan de lege huls van links. Daarom is het stuitend om te zien hoeveel energie de PvdA nu steekt in het exploiteren van de angsten van mensen. 

Als het aan de VVD had gelegen… Nou laat dat als maar weg want het ligt aan de VVD. De partij die het PGB eerder nog een ‘kwestie van beschaving noemde’ schaft het Persoonsgebonden Budget helemaal af, dat wil zeggen: voor negentig procent. Daar schreeuwen mensen ‘moord en brand’ over omdat het daar ook op lijkt. 

Venrooy schrijft verder. Fabel 2: 90 procent verliest zijn of haar pgb. Ook al een fabel? Lees de reactie van Rob Althof: Als dit niet zo is, waarom staat het dan wel zo in de brief die de staatssecretaris aan de 2e kamer stuurt. 
En inderdaad, check die brief van Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner:

Beperking van de toegang tot het pgb tot cliënten met een verblijfsindicatie per 1 januari 2012 betekent dat de keuzemogelijkheid voor een pgb voor nieuwe cliënten met een extramurale indicatie per die datum komt te vervallen. Momenteel heeft 90% van het totaal aantal budgethouders een extramurale indicatie (circa 117 000 personen). Zij behouden tot 1 januari 2014 hun recht op een pgb, ook bij een eventuele herindicatie. Een deel van deze groep zal in de aanloop naar 2014 uitstromen. Budgethouders met een indicatie voor begeleiding behouden (ook na herindicatie) hun pgb tot de decentralisatie naar gemeenten.

En zo gaat het maar door.

Zoals Laurens Verhagen, hoofdredacteur van Nu.nl. in de reacties opmerkt:

Met alle respect, maar ik vind uw blog wat vreemd. Ik proef vooral heel veel rancune ten aanzien van links. Zinsneden als ‘linkse fabels’, ‘het exploiteren van angsten van mensen’, ‘links schreeuwt moord en brand’ maken uw verhaal niet sterk.
Sterker nog, dit bewijst voor mij dat het u niet gaat om de terechte zorg van betrokkenen, maar om een achterhaald en kinderachtig links/rechts-schreeuwdebatje. Beste mevrouw Venrooy, het gaat hier niet om links of rechts. Het gaat om mensen die nu een waardig bestaan hebben dankzij hun PGB.

Lees het allemaal op haar eigen weblog.

(via Retecool.com)

foto: VVD, Tamara Venrooy aan de gang met haar persoonsgebonden hobby

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (23)