32

VVD lanceert partijhelpdesk: mag je na paar wijntjes nog achter het stuur?

De VVD, de partij die al jaren wordt geplaagd door schandalen en integriteitskwesties, gaat een een telefonische helpdesk openen voor partijfunctionarissen gaat helpen met ethische dilemma’s. Dat vertelt partijvoorzitter Christianne van der Wal tegen NRC. Een zevenkoppig team moet de raadsleden en andere politici helpen wegwijs te worden uit lastige kwesties: „Stel: je bent een VVD-raadslid ergens in het land en je krijgt van de lokale aannemer korting op de verbouwing van je huis. Dan kun je even bellen om te sparren.”

Het team moet er voor zorgen dat de partij op den duur niet meer steeds bovenaan prijkt in de lijst van partijen met de meeste affaires. Van der Wal, die sinds anderhalf jaar voorzitter is nadat Henry Keizer moest aftreden vanwege, jawel, integriteitskwesties, komt met meer initiatieven om de kwestieplaag op te lossen.

Ook op de VVD-congressen is aandacht voor integriteit. Er zijn workshops waar dilemma’s worden besproken. Mag je als raadslid of burgemeester na een paar wijntjes nog in de auto stappen? En als je dat doet en tegen een boom rijdt, moet je dan opstappen? Wat te doen als je een relatie krijgt met een collega-raadslid? Of juist met iemand van een andere partij?

cc-foto: Sam Whited

Geef een reactie

Laatste reacties (32)