71

VVD: Lespakket over boerderijen “pure linkse oriëntatie”

Helma Lodders (VVD) stelt Kamervragen omdat boerderijen in lesstof worden neergezet als dierenfabrieken

VVD’er Helma Lodders gaat Kamervragen stellen over lesmateriaal dat de organisatie Maandtaak ontwikkelt voor basisscholen. In een huiswerkblad van haar kind stond dat veel boerderijen tegenwoordig meer weg hebben van dierenfabrieken, omdat de dieren in de bio-industrie amper buiten komen en veelal worden vetgemest. Lodders vindt het “pure linkse oriëntatie” en zegt juist dat er ontzettend veel eisen aan dierenwelzijn worden gesteld.

Erik van den Heuvel, van Maandtaak, verklaart dat er vakgerichte bronnen worden geraadpleegd voordat de lesstof de 2000 kinderen bereikt:

De redactie heeft vakgerichte bronnen geraadpleegd, boeken, encyclopedieën en gespecialiseerde websites. Voor kinderen van ongeveer tien, elf jaar, waar de les vooral gaat over de hedendaagse veeteelt, is het goed om te beseffen dat we te maken hebben met dieren en niet met dingen of zaken. Deze les prikkelt om hierover na te denken.

Van den Heuvel voegt daar aan toe dat het een slechte ontwikkeling is dat politici gaan bepalen wat de kinderen moeten leren, vooral wanneer de kritiek slechts gebaseerd is op de eigen politieke of religieuze voorkeur.

Trouw: VVD: Lespakket basisschool dat boerderij neerzet als dierenfabriek links georiënteerd

Geef een reactie

Laatste reacties (71)