199

VVD-raadslid gehoofddoekt naar gemeenteraad

Werner Toonk protesteert tegen de voorstellen van VVD-Kamerlid Jeanine Hennis 

VVD-raadslid Werner Toonk is woensdag met een hoofddoek op naar de gemeeteraad gekomen. Met die actie wil hij laten zien dat niet iedereen binnen de VVD achter het voorstel van VVD-Kamerlid Jeanine Hennis staat.

Hennis pleit voor een hoofddoekjesverbod bij medewerkers in het stadhuis. De Amsterdamse VVD fractievoorzitter Rober Flos steunde dat plan, maar volgens Toonk zijn lang niet alle VVD’ers tegen z’n verbod. Hij vindt dat het indruist tegen de liberale inslag van de VVD.

Toonk laat in een reactie op zijn website wetene helemaal niet te voelen voor een breed debat over de hoofddoek en andere religieuze uitingen. ‘Met zo’n verbod is het hek van de dam en is de volgende discussie waar we de grens leggen.’ Hij schets een aantal voorbeelden:

“Wat doen we met iemand die namens de overheid via de telefoon met burgers communiceert? En als we straks beeldtelefoon hebben, of gaan skypen of facetimen? Of iemand die eens in de paar weken een burger op het spreekuur krijgt? Of een beleidsambtenaar die bijvoorbeeld eens in de paar weken bij een burger op bezoek gaat om zich ter plaatse in een probleem te verdiepen? Allemaal verbieden om een hoofddoek te dragen? Come on! Get real!”

AT5: VVD-raadslid met hoofddoek naar werk

Geef een reactie

Laatste reacties (199)