Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD-raadslid stapt uit partij vanwege PVV-onderhandelingen

  •  
24-08-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
BasGeerdink_300.jpg
Breuk met Grondwet, in gevaar brengen rechtsstaat, gaan raadslid in Rheden te ver
De samenwerking met de PVV zit ook VVD’ers niet lekker. Bas Geerdink, raadslid in Rheden heeft zijn lidmaatschap per direct opgezegd en laat per 1 september zijn raadszetel achter. Hij vindt dat de VVD niet met een ‘beweging’ kan regering die in zijn ogen gevaarlijk en ondemocratisch is.
Dat de VVD de intentie heeft een verregaande samenwerking met de PVV aan te gaan bij de lopende coalitievorming is voor mij onacceptabel. Het door de PVV niet respecteren van de grondwet en het in gevaar brengen van de rechtsstaat met standpunten en denkbeelden om een substantieel deel van de samenleving te willen uitsluiten, maakt dat ik vind dat de VVD niet met een dergelijke beweging mag/kan samenwerken. Verder is de PVV in mijn ogen een gevaarlijke ondemocratische beweging, zoals zij nu is ingericht zonder leden die een voorman kiezen en het partijprogramma en kieslijsten voor verkiezingen gezamenlijk vaststellen”, schrijft het raadslid in zijn brief naar de VVD.
De plaatselijke afdeling zegt over het vertrek: “Bestuur en fractie van de VVD Rheden betreuren zijn besluit, maar respecteren zijn beslissing. Bas is sinds 2001 lid van de VVD en vanaf 2009 zeer actief geweest voor de lokale VVD. Wij danken Bas voor zijn inzet en wensen hem voor de toekomst alle goeds toe.”
RTEmagicC_bas_01.jpg
foto: VVD Roosendaal Rheden 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.