Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD-Statenlid weg na veroordeling voor mishandeling

  •  
28-02-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
671 keer bekeken
  •  
JartSluiter300.jpg
'Jart Sluiter reed met auto jongens aan die golfballen van zijn terrein pikten'
Het Gelderse Statenlid Jart Sluiter (VVD) is per direct opgestapt vanwege een rechtszaak tegen hem. Sluiter is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur voor mishandeling.
Binnenkort dient nog een hoger beroep, maar dat wil de VVD’er niet afwachten, meldt de NOS. In een brief aan de commissaris van de koning Cornielje schrijft Sluiter:
U zult ongetwijfeld gehoord hebben wat er speelt en zonder verder in details te treden, wil ik niet dat de VVD hier schade van zou ondervinden
Sluiter is veroordeeld voor de mishandeling van drie jongens. Het Statenlid ging hen met de auto achterna omdat ze golfballen van zijn terrein zouden hebben gepikt. Toen een van de jongens viel, werd zijn fiets overreden door Sluiters auto. Volgens Sluiter botsten de jongens tegen elkaar en kwam de ene daardoor ten val. De slachtoffers zeggen dat Sluiter een van de fietsen met de auto raakte waardoor ze tegen elkaar botsten.
De rechtbank in Zutphen verwijt Sluiter vooral “de wijze waarop hij deze jongens heeft achtervolgd”. Het hielp echter ook niet dat het Statenlid wegreed van het ongeluk zonder te zeggen wie hij was en zonder hulp te verlenen aan de gewonde. Dat was vrijdagochtend te lezen in het AD (betaalde toegang). De rechtbank veroordeelde hem op 31 december tot een werkstraf.
Donderdag zei Sluiter bij Omroep Gelderland dat hij de zaak had gemeld bij de integriteitscommissie van de VVD en dat hij gewoon zou aanblijven. Het AD schrijft echter ook dat Sluiter de VVD niet meteen op de hoogte had gebracht van zijn veroordeling, wat wel de bedoeling is.
Sluiter zat drie jaar in de Gelderse Staten. Hij runt ook twee golfbanen, in Hattem en in Putten, aldus de NOS.
AD: VVD’er struikelt over golfballetjes

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.