Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD stelt integriteitsonderzoek in naar senator Anne-Wil Duthler

  •  
16-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
DEN HAAG-EERSTE KAMER- SENAAT

© 2011-10-11 00:00:00 DEN HAAG - Anne-Wil Duthler, lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. ANP XTRA KOEN SUYK

Tien jaar nadat er voor het eerst Kamervragen werden gesteld over de dubbele petten die VVD-senator Anne-Wil Duthler draagt in de Eerste Kamer, heeft de VVD dan eindelijk een integriteitsonderzoek ingesteld naar aanleiding van  berichtgeving van Quote  over mogelijke belangenverstrengeling. Duthler is actief betrokken bij verschillende ict-bedrijven van haar man en zou in de Eerste Kamer hebben gepleit voor zaken waar deze bedrijven financieel baat bij hebben. Gisteren werd bekend dat een schuldeiser voor ruim negen ton beslag gelegd heeft op een van de bedrijven.
VVD-senator Annemarie Jorritsma verklaart aan Nieuwsuur dat ze de partijcommissie ‘integriteit’ gaat vragen om onderzoek te voeren:
"Er is inmiddels een spanningsvol beeld ontstaan over de scheiding tussen het senatorschap voor de VVD en de bedrijfsvoering van haar bedrijven. Dat willen we graag helder krijgen."
Duthler – die ook commissaris was bij het uitvaartbedrijf van Henry Keizer – ontkent de aantijgingen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.