137

VVD trekt steunt voorstel godslastering in

VIDEO: D66 Kamerlid Boris van der Ham ziet geste naar SGP: 'Het is ongekend, verbazingwekkend en teleurstellend'

Fred Teeven, staatssecretaris van Justitie heeft de handtekening van de VVD weggehaald onder het wetsvoorstel om godslastering niet meer strafbaar te stellen. Dat liet hij zaterdagavond weten in Nieuwsuur. Met deze actie laten de liberalen D66 in de kou staan met wie ze het voorstel indienden.


D66 protesteerde zaterdag bij de ingang van het VVD congres om er voor te zorgen dat VVD’ers geen voorkeurstemmen aan de SGP geven bij de Eerste Kamer verkiezingen. D66 Tweede Kamerlid Boris van der Ham vindt het onbegrijpelijk dat een aantal VVD’ers overwegen op een SGP senator te stemmen. “Het is ongekend dat zij op een partij stemmen van wie de standpunten zo ver van hun principes afstaan.”

Als klap op de vuurpijl bleek later op de dag dat de VVD het voorstel voor godslastering niet meer steunt. Teeven zou dat gedaan hebben op het moment dat hij staatssecretaris van Justitie werd, maar Van der Ham ziet een duidelijke geste naar de SGP. “Het is ongekend, verbazingwekkend en teleurstellend”, zei hij na de uitzending tegen Nieuwsuur.

SGP senator Gerrit Holdijk erkent dat het kabinet op zijn steun kan rekenen nu  de VVD ‘dit soort type voorstellen’ uitstelt of ongedaan maakt. Wel zij Holdijk dat die steun niet ‘klakkeloos’ is.

Volkskrant: VVD steunt voorstel godslastering niet langer: D66 ziet geste aan SGP

Geef een reactie

Laatste reacties (137)