Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD: 'Vervang top NS en Prorail'

  •  
24-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
De spoorbedrijven 'bakken er niets van'
VVD-Tweede Kamerlid Charlie Aptroot ziet de top van NS en Prorail het liefst verdwijnen. Aptroot ‘heeft het helemaal gehad’ en wil de gehele top naar huis sturen. De PvdA, GroenLinks en SP pleiten voor een openbare hoorzitting in de Tweede Kamer waar de spoorbedrijven zichzelf moeten verantwoorden over de aanpak tijdens het winterweer, maar Aptroot voelt daar niets meer voor.
Aptroot:
Jaarlijks steekt de belastingbetaler meer dan twee miljard euro in het spoor en we zien wat ze er van bakken. Niets. De spoorbedrijven zijn altijd met zichzelf bezig, het wordt tijd dat ze eens naar de klant kijken. Vorig jaar kreeg de top van Prorail en NS nog een bonus, maar ze verdienen nu een ontslagbrief.
De VVD wil de top vervangen door mensen die zich eerder in het bedrijfsleven hebben bewezen. Ook de commissarissen, waaronder oud-GroenLinks-voorman Paul Rosenmöller en PvdA-coryfee Wim Meier moeten verdwijnen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.