Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD zal verandering euthanasiewet niet steunen

  •  
08-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_oma_hand_LuzBratcher_300
Zelfbeschikking is weliswaar een liberaal uitgangspunt, maar geen 'absolute waarheid', aldus de VVD, die zich met dit standpunt houdt aan coalitieafspraken
De VVD zal niet meewerken aan een aanpassing van de euthanasiewet, of een nieuwe wet zoals door het burgerinitiatief Uit Vrije Wil wordt voorgesteld. Dat schrijft het Nederlands Dagblad. Donderdagavond debatteert de Tweede Kamer over het burgerinitiatief, dat bepleit dat mensen onder bepaalde omstandigheden kunnen kiezen voor een vrijwillig levenseinde.
De liberalen houden zich zo aan de coalitieafspraken daarover, zegt VVD-vicefractievoorzitter Anouchka van Miltenburg vandaag in een interview met het Nederlands Dagblad. Van Miltenburg vindt het veel te vroeg om aan een wetswijziging te denken. “We moeten als politiek nooit voor de samenleving uit rennen.” Zelfbeschikking is weliswaar een liberaal uitgangspunt, maar geen ‘absolute waarheid’, aldus de VVD.
Foto-cc: Luz Bratcher
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.