Laatste update 10:40
69

VVD voor zesde jaar op rij partij met meeste integriteitsschandalen

De VVD heeft de twijfelachtige eer om opnieuw de partij te zijn met de meeste integriteitsschandalen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Politieke integriteits-Index van Vrij Nederland die in 2017 met 11 in opspraak geraakte politici voor het zesde aaneensluitende jaar werd aangevoerd door de VVD van premier Rutte.
Het is het zesde jaar op rij dat de liberalen de lijst van het maandblad aanvoeren. De lijst wordt samengesteld door Vrij Nederland in samenwerking met Leo Huberts, hoogleraar bestuurskunde aan de Vrije Universiteit en Muel Kaptein, hoogleraar integriteit aan de Erasmus Universiteit.

Voor dit jaar ziet het er evenmin rooskleurig uit wat betreft de integriteit bij de partij die vorig jaar opnieuw de grootste werd bij de landelijke Tweede Kamerverkiezingen van 2017, aangezien er al twee prominenten moesten vertrekken, onder wie minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra.

Fractieleider Klaas Dijkhoff stelde zondagavond in het programma College Tour dat hij “geen patroon ziet om te zeggen dat het door de partij komt”. Volgens Dijkhoff heeft de VVD “alles op dit gebied aangescherpt” maar kan daarmee niet worden voorkomen dat er soms sprake is van “onhandigheid” of (gedwongen) “verantwoordelijkheid nemen”.

Geef een reactie

Laatste reacties (69)