Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD'er deed zich voor als oud-leerling door misbruik geteisterde joodse basisschool

  •  
29-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
257 keer bekeken
  •  
eisenmann
Een VVD-politicus in Amsterdam heeft een nepaccount aangemaakt op Twitter waarmee berichten verspreid werden over de misbruikzaak tegen een oud-docent van de joodse basisschool Cheider. Stadsdeelvoorzitter Zuid Ron Eisenmann, die tevens bestuursvoorzitter is bij het CIDI heeft dat zelf bevestigd in een excuusverklaring op Twitter.
AT5 schrijft:
In de biografie van het Twitteracccount (@CheiderF) stond dat de tweets werden geschreven door oud-leerlingen die ‘De feiten en de juiste berichtgeving over de Cheider-school geven’. In een verklaring aan AT5 zegt Eisenmann nu dat de tweets onder zijn verantwoording zijn geschreven en dat hij zelf nooit op de Cheider-school heeft gezeten. Of hij zelf de tweets heeft verstuurd wil Eisenmann niet bevestigen. ‘Dat laat ik in het midden.’ In andere berichten werd via het account vooral de directeur van de Cheider-school Herman Loonstein aangevallen. ‘De kinderen van directeur en voorzitter van het bestuur Loonstein hebben nu een Twitter aangemaakt om de slachtoffers verder te onderdrukken. Als reactie daarom dit account gemaakt’, valt er te lezen.
Chizki Loonstein, zoon van de schooldirecteur, noemt de gang van zaken bijzonder pijnlijk en zin speelt op mogelijke juridische stappen:
Ik ga ervan uit dat de zaak hier in ieder geval nog niet mee is afgedaan. Zijn verklaring spreekt voor zich.
Eisenmann heeft het account verwijderd en hoopt dat de kous hiermee af is. De VVD’er vindt dat hij nog prima in staat is om te functioneren als politicus.
Afbeelding: screenshot Twitter
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.