Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Waarom we boeken niet uitlezen

  •  
12-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
518 keer bekeken
  •  
books_300.jpg
Goodreads, sociaal netwerk voor boekenwurmen, verzamelde de meest onuitgelezen titels, met verklaringen
Boeken waar je aan begint maar die je nooit uitleest. Iedereen kent ze wel. Maar waarom lees je eigenlijk niet verder? Goodreads inventariseerde bij welke titels het vaakst de laatste bladzijde niet gehaald wordt en waarom. Meest afgebroken titel is het niet-Harry Potter boek van JK Rowling. En op Vijftig Tinten Grijs zijn de lezers ook snel uitgekeken.
Bij Goodreads laat je aan je vrienden weten welk boek je leest, wat je er van vindt en zelfs hoe ver je er in gevorderd bent. Aan de hand van die laatste optie is te zien wanneer lezers afhaken en bij welke titel. Goodreads maakte er een mooie infographic van.
RTEmagicC_gr_1_912.jpg
RTEmagicC_gr_2_653.jpg
RTEmagicC_gr_3_596.jpg
Opvallend, een groot deel van de lezers – bijna 40 procent – leest een boek altijd uit, ongeacht hoe het bevalt. Een ander fors deel – ook 40 procent – geeft het al bij de eerste honderd bladzijden op. Dat is dus de les: als je door de eerste honderd bladzijden heen bent dan lees je over het algemeen ook verder. Neem die Oorlog & Vrede dus gerust mee op vakantie. 

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.