32

Wageningen betaalt langstudeerboete masterstudent

Rector magnificus vindt maatregel onterecht omdat sommige masters nu eenmaal meer tijd in beslag nemen

De Universiteit Wageningen springt in de bres voor haar masterstudenten. Rector magnificus Martin Kropff heeft besloten de langstudeerboete van studenten sociale wetenschappen te betalen omdat de stof nu eenmaal niet in één studiejaar past.

In Wageningen duurt de master sociale wetenschappen twee jaar, terwijl de overheid maar studiefinanciering geeft voor één jaar. De Universiteit van Wageningen vindt een jaar te kort omdat juist veel bachelorstudenten uit een bètagerichte opleiding komen. “Zij hebben meer tijd nodig om kennis over levenswetenschappen op te doen”, zegt Kropff tegen De Pers.

De master aan de Universiteit Wageningen is niet de enige die twee jaar loopt. Andere Universiteiten in Nederland hebben ook masters die langer dan één jaar duren.

Kropff vindt de langstudeerboete van 3000 euro onterecht. Bij zijn universiteit lopen zo’n 250 studenten per jaar een groot risico om de langstudeerboete te moeten betalen. De geste die de rector doet kost de universiteit ongeveer 400.000 euro per jaar.

De Pers: Wageningen betaalt boete langstudeerders
cc-foto: Studievereniging i.d

Geef een reactie

Laatste reacties (32)