72

Wanhoop neemt toe op Samos: ‘Niemand weet waar hij aan toe is’

De wanhoop in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Samos neemt toe. Mensen wachten nu al 8 maanden om vervolgens te horen dat hun eerste datum voor een asielinterview in 2021, of zelfs 2022 is. De NOS schrijft:

Het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Samos is bedoeld voor 650 migranten, maar alleen al in de containers zitten tweeduizend asielzoekers boven op elkaar. Naast het officiële kamp liggen geïmproviseerde tentenkampen. Daar wonen nog eens 2500 migranten. Op Samos komen nu elke week zo’n tien boten met vluchtelingen aan.

Europacorrespondent Saskia Dekkers van Nieuwsuur bezocht het kamp:

Een situatie zoals hier heb ik nergens anders in EU gezien. Mensen zitten op elkaar. Er is geen stromend water, er zijn geen douches of toiletten. Het stinkt en we hebben ratten gezien tussen de tenten. In het kamp is het bloedheet en er is te weinig water. Maar het grootste probleem vertellen mensen ons, is de onzekerheid. Niemand weet waar hij aan toe is.

Dekkers filmde stiekem op het eiland. Ze vermoedt dat de vluchtelingenkampen door de Europese Unie en Griekenland bewust onleefbaar worden gehouden:

Afbeelding: screenshot YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (72)