Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wapenfabrikant vernoemt pistool naar slachtoffer Indiase groepsverkrachting

  •  
12-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pistool.png
Speciaal pistooltje voor vrouwen is klein en past zo in een handtasje 
In India worden vrouwen nogal eens lastiggevallen door mannen. Van semi-onschuldige praatjes, tot daadwerkelijke verkrachtingen. Om hier weerstand tegen te kunnen bieden is een speciaal wapen ontworpen voor vrouwen. Het kleine handpistooltje heet Nirbheek, naar de bijnaam van de jonge vrouw uit Delhi die overleed nadat ze door een groep mannen op een bus was verkracht.
Het pistooltje is licht en past in een kleine handtas. Inmiddels heeft de fabrikant al zo’n 20 bestellingen gekregen. Ten minste 80 procent daarvan komt van vrouwen.
Activisten vinden de naam van het pistooltje ongepast. Bovendien hebben de Indiase autoriteiten het volgens hen helemaal niet begrepen.
Binalakshmi Nepram, oprichter van de Manipur Women Gun Survivors Network:
Het is een belediging voor de nagedachtenis van Nirbhaya. Ons onderzoek toont aan dat een persoon 12 keer meer kans heeft doodgeschoten te worden als ze een pistool dragen wanneer ze worden aangevallen. Dit toont ook aan dat de regering van India niet is geslaagd in het beschermen van vrouwen, dat ze hiertoe een toevlucht nemen. Vrouwen bewapenen is geen verantwoorde manier om hun veiligheid te garanderen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.