Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wapenwedloop in ontwikkelingslanden

  •  
14-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_F16_300.jpg
Recordbedragen worden besteed aan gevechtsvliegtuigen, stelt internationaal instituut voor vredesonderzoek Sipri
Ontwikkelingslanden zijn verwikkeld geraakt in een wapenwedloop. Zij besteden recordbedragen aan gevechtsvliegtuigen. Dat stelt het internationale instituut voor vredesonderzoek Sipri in zijn jongste jaarlijkse rapport dat maandag verschijnt.
De invloedrijke denktank, gevestigd in het Zweedse Stockholm, spreekt zijn zorgen uit over de situatie in het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Zuid-Amerika, Zuid-Azië en Zuidoost-Azië, de zogeheten spanningsregio’s. Dit meldt AFP zondag. Algerije steeg bijvoorbeeld naar de negende plaats op de lijst van grootste wapenimporteurs. Maleisië verhoogde de invoer van wapens in de periode 2005-2009 met 722 procent.
Volgens Sipri is de wapenhandel de afgelopen vijf jaar wereldwijd met 22 procent gestegen in vergelijking met de periode 2000-2004. De invoer van gevechtsvliegtuigen maakt ruim een kwart uit van het hele handelsvolume.
Foto: Flickr CC Fleming2009

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.