Laatste update 17:13
49

Wat moeten media met de propaganda van Baudet?

Bij De Nieuws BV, het dagelijks lunchprogramma van BNNVARA op NPO Radio 1, ging het commentaarduo Kee & Van Jole in debat over de rol van de media bij de verspreiding van Baudet-propaganda. Het werd een ouderwetse clash tussen de twee mannen terwijl presentator Willemijn Veenhoven de discussie leidde en Sanne Kruikenmeier, docent politieke communicatie aan de Universiteit van Amsterdam, als deskundige het probleem toelichtte.

Van Jole stelt zich op het standpunt dat de kracht van de media als vierde macht binnen de democratie verzwakt is. Uit angst voor het verwijt van vermeende partijdigheid wordt de propaganda van Baudet amper zo benoemd en nog minder ontmaskerd. Kee, parlementair redacteur voor Pauw & Jinek, ziet dat totaal anders. Volgens hem moeten denkbeelden die onder grote groepen kiezers leven juist volop getoond worden, ook als ze aantoonbaar niet waar zijn. Hij grijpt daarbij terug op de roman Onderworpen van de rechtse Franse schrijver Michel Houellebecq die verzonnen heeft dat de media onwelgevallige informatie, zoals terroristische aanslagen, bewust verzwijgen.

Tot slot gaat het ook nog even over de propagandatactieken van DENK, de populistische partij die onder meer parlementariërs van andere partijen etnisch profileert en op grond van hun afkomst in een kwaad daglicht stelt.

Geef een reactie

Laatste reacties (49)