Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

We hebben er vertrouwen in!

  •  
14-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
samsom300_02.jpg
Geen verkiezingen, wel nieuwe peiling van Maurice de Hond: Bijna helft kiezers positief over formatie-onderhandelingen 
Er zijn geen verkiezingen in aantocht, maar Maurice de Hond peilt door. Uit zijn laatste peiling blijkt dat bijna de helft – maar liefst 41 procent – van alle kiezers vertrouwen heeft in de formatie-onderhandelingen. Wat betreft partijvoorkeur zakt GroenLinks naar het laagste niveau sinds de oprichting van de partij in 1989. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de partij volgens de peiling uitkomen op maar twee zetels.
Ook de PvdA verliest een zetel en komt uit op 32 zetels; zes minder dan bij de verkiezingen van 12 september. Die zetels komen voornamelijk terecht bij de SP en D66. 
RTEmagicC_peiling1.jpg
Van de kiezers is bijna de helft, 41 procent, positief over de gang van zaken bij de formatie-onderhandelingen. 38 procent is neutraal en 21 procent is negatief. Van de VVD-kiezers is slechts vier procent negatief gestemd over de gang van zaken, bij de PvdA-stemmers ziet 12 procent van de kiezers de formatie-onderhandelingen niet zitten.
RTEmagicC_peiling2.jpg

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.