17

&… We nemen er nog één

Onderzoek relatie rode wijn en langer leven gebaseerd op valse data… Amerikaanse soldaten plassen over dode Talibanstrijders… Israël verbiedt nazisymbolen

Ander nieuws van vandaag


Er is wederom een filmpje opgedoken van Amerikaanse soldaten die (mogelijk) oorlogsmisdaden begaan. In het filmpje is te zien hoe de soldaten over gedode Afghaanse strijders heen plassen. Eén van hen zegt nog: ‘Have a great day, buddy.’ Het leger doet nu onderzoek naar de zaak.

De Gemeentelijke Kredietbank in Amsterdam gaat zelf een vorm van studiebeurzen geven aan minima. Normaal kunnen zij 1400 euro lenen, maar als ze naar school gaan is er geen limiet meet. De rente op de lening zal laag zijn, en bij het behalen van een diploma zal de lening worden omgezet in een gift.

Zo kan het ook: De overleden Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il zal niet worden begraven. Zijn gebalsemde lichaam wordt permanent aan het publiek getoond in het herdenkingspaleis in Pyongyang, waar ook zijn vader Kim Il Sung ligt.

Onduidelijk: Is er nu wel of geen verband tussen het drinken van rode wijn en een lange levensduur? Een onderzoek waarin het verband werd geclaimd blijkt op grote schaal data te hebben vervalst. De onderzoeker, Dipak K. Das is op non-actief gesteld en zal worden ontslagen.

Het Israëlisch parlement heeft deels goedkeuring gegeven aan een wetsvoorstel waarbij het ‘misbruiken van nazisymbolen’ in Israël strafbaar wordt. Wie in Israël zichtbaar of verbaal Nazi-symbolen misbruikt kan een jaar de gevangenis in en moet een flinke boete betalen. Aan de andere kant van de wereld in New York heeft een juwelier haar haar swastika-oorbellen uit de schappen moeten halen. Nadat een klant er foto’s van had gemaakt en op internet had gezet kwam er veel ophef over. De winkeleigenares begrijpt de commotie niet:

Het is geen nazisymbolen […] Mijn oorbellen komen uit India.”

De swastika-oorbellen kwamen uit India en beelden de ronddraaiende zon uit

cc-foto: Matthew Rogers

Geef een reactie

Laatste reacties (17)