Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Weekendfilm: Carts of Darkness

  •  
20-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
carts_300.jpg
Extreme sports onder daklozen
Murray Siple maakte altijd filmpjes over extreme sporten als snowboarden. Totdat hij in 1996 door een auto-ongeluk verlamd raakte. In de Canadese stad Vancouver ontdekte hij een groep daklozen die blik en lege flessen verzamelen en er een sport van maken om met winkelwagens de heuvels af te racen.
Siple volgde de mannen in hun dagelijks bestaan en legt een wereld bloot waar meestal alleen met vooroordelen tegenaan gekeken wordt. Hij herkent in hen zijn eigen lust om het lot te tarten en graaft diep in hun leven. Waarom doen ze wat ze doen?
Carts of Darkness (2008) is een onthullende, intrigerende maar ook met humor gevulde documentaire. De titel is een verwijzing naar Heart of Darkness , het boek van Joseph Conrad over een reis door de jungle die vooral langs innerlijke krochten leidt. De stoomboot op de Congo rivier is vervangen door een boodschappenwagentje in een buitenwijk van een grote stad.
De film is ook in HD te bekijken. Klik daarvoor op de knop Standard Quality onderin de player.
Iedere vrijdagavond: Joop Weekendfilm

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.