10

Weekers: geen spijt van foute campagnedeal met Van Rey

Staatssecretaris van Financiën wist wel dat van corruptie verdachte VVD-senator groot billboard financierde

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën (VVD) wist wel degelijk dat zijn persoonlijke verkiezingscampagne in Limburg deels is gefinancierd door de toenmalige Roermondse wethouder en VVD-senator Jos van Rey. Dat heeft hij tegenover NRC Handelsblad verklaard. Van Rey is sinds oktober verdachte in een corruptieonderzoek. De staatssecretaris zegt zijn fouten te erkennen, maar geen spijt te hebben van het contact met Van Rey.

Begin september verscheen langs de A73 bij Roermond een 35 meter hoog billboard met een enorme foto van Weekers, toen nummer 8 op de VVD-lijst. Op vragen van NRC Handelsblad zei een woordvoerster van de partij destijds:

Frans Weekers weet niet wie zulke dingen allemaal regelt en betaalt. Dat kan hij echt niet allemaal bijhouden.

Weekers nu:

Hij (Van Rey, red.) heeft mij aangeboden om het billboard in het kader van mijn persoonlijke campagne te bekostigen. Daarmee heb ik ingestemd.

Weekers erkent dat hij fouten heeft gemaakt. Hij had moeten doorvragen over de financiering, zegt hij tegenover NRC. Zo wist hij niet dat de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol de reclame op het billboard mede mogelijk maakte. Van Pol is mede-eigenaar van het bedrijf dat de reclamezuil bezit. Het bedrijf had voor een zacht prijsje reclameruimte beschikbaar gesteld.

Van Pol is net als Van Rey verdachte in het corruptieonderzoek. Het OM verdenkt hem van omkoping van Van Rey. Toch heeft Weekers geen spijt dat hij met beiden in zee blijkt te zijn gegaan, aldus NRC.

NRC: Staatssecretaris Weekers wist wel van steun Van Rey, erkent fouten

Foto-cc: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (10)