10

Weer aanvaring Sea Shepherd met Japanse walvisvaarder

Beiden wijzen elkaar aan als agressor 

Schepen van de anti-walvisvaartorganisatie Sea Shepherd zijn in aanvaring gekomen met de walvisvaarder Nisshin Marym. Volgens het Institute of Cetaecian Research, eigenaar van het Japanse schip, ramden de Sea Shepherd-boten Steve Irwin, Bob Barker en Sam Simon met opzet tot vijf keer toe de Nisshin Marym. ‘Belachelijk’, zegt Paul Watson, de kapitein van de Steve Irwin, ‘de Nisshin Marym weegt 8000 ton, wij wegen 500 ton. We zouden ze geen enkele schade kunnen toebrengen.’


De bemanning van de Nisshin Marym bleef ongedeerd en het schip had geen schade, meldt de New Zealand Herald. Volgens Watson hebben de schepen van Sea Shepherd niets anders gedaan dan op hun plaats blijven liggen, om te voorkomen dat het Japanse schip “illegaal brandstof zou tanken”. “Het was juist de Nisshin Marym die ons uit onze positie probeerde te duwen.”

De Sea Shepherd-boten Sam Simon en Bob Barker raakten wel ernstig beschadigd. Watson zegt dat de bemanning videomateriaal heeft van de aanvaring. Deze zal aan de Australische autoriteiten worden getoond, maar ook aan de Nederlandse, omdat de schepen van Sea Shepherd onder Nederlandse vlag varen.

NZHerald: Sea Shepherd ships clash with whalers

Geef een reactie

Laatste reacties (10)