37

Weer filmpje van slaande Rotterdamse agent opgedoken

Dronken man krijgt stomp in het gezicht bij arrestatie

Weer staat de Rotterdamse te kijk door een video van een agent die een arrestant slaat. Een toevallige getuige filmde het voorval waarbij een dronken man in het centrum van Rotterdam wordt aangehouden waarbij hij een klap in zijn gezicht krijgt van een agent. Dat meldt het AD woensdag.


Het is pijnlijk voor de Rotterdamse politie. Dinsdag werd een agente die eerder in opspraak raakte door Justitie vrijgepleit. De nieuwe beelden zijn van zaterdagnacht. Te zien is hoe een man in het centrum van Rotterdam wordt aangehouden, omdat hij dronken over straat liep. Op het moment dat agenten de man fouilleren, gaat het mis. Hij draait zich tijdens het fouilleren om naar de agent, die hem daarop een flinke klap in het gezicht geeft.

De betrokken agent heeft tegenover het AD verklaard dat hij de man sloeg omdat deze een collega vastpakte tijdens het fouilleren. Een woordvoerster van de politie laat weten dat het gebruikte geweld ‘proportioneel’ was.

AD: Opnieuw filmpje van politiegeweld opgedoken

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (37)