Laatste update 17:59
30

Weer lage opkomst bij PVV-demonstratie in Rotterdam

Het is Geert Wilders weer niet gelukt een massa aanhangers op de been te brengen. Zaterdag trapte hij de verkiezingscampagne af in Rotterdam, qua stemmers een PVV-bolwerk, maar daar kwamen slechts enkele honderden aanhangers opdraven. Voeg daarbij dat een fors deel daarvan bestond uit extreemrechtse beroepsdemonstranten en een buslading uit België van het Vlaams Belang. Het werd vermoedelijk ook de kortste demonstratie uit de geschiedenis. Wilders arriveerde om 14 uur op het Stationsplein en riep in een korte toespraak de verzamelde aanhangers op in verzet te komen, zonder verder te specificeren hoe dat zou moeten.

Daarna begaf de stoet met veel Prinsenvlaggen, ooit symbool van de NSB, zich richting het Schouwburgplein, een wandeling van een paar minuten. Daar stapte de PVV-leider in de bekende limousine en ging er vandoor. Al met al duurde het knullig georganiseerde evenement nog geen half uur.

Tegendemonstranten hadden zich beter georganiseerd. De politieke partij Denk bijvoorbeeld had op de plek waar de demonstratie eindigde een draaiorgel gehuurd, deelde stroopwafels uit en ontvouwde een groot spandoek met ‘Nederland is van ons allemaal’. De partij lijkt goed te profiteren van de publiciteit die Wilders probeert te genereren. In december was Denk er al in geslaagd het persmoment voor de lancering van de PVV-lijst te kapen.

Foto: Joop

Geef een reactie

Laatste reacties (30)