58

Weer ophef rond vakantievilla kroonprins

Willem-Alexander op vakantie in villa die, onder druk van de Tweede Kamer, moest worden verkocht zodra hij af was

Weer is er ophef ontstaan over het vakantiehuis dat kroonprins Willem-Alexander liet bouwen in Mozambique. De prins moest het vastgoedproject in Machangulo onder druk van de Tweede Kamer, verkopen. Het huis is inmiddels af, staat ook te koop, maar is nog niet verkocht. En wat blijkt nu: de prins en zijn gemalin zijn toch op vakantie in de villa. De Nederlandse ambassadeur in Zuid-Afrika, Rob de Vos, gaf de vakantielocatie van het kroonprinselijk paar donderdag prijs in het programma Studio Sportzomer. Dat meldt RTL zaterdagavond.

Willem Alexander had premier Balkenende eind 2009 in een brief beloofd Machangulo te verkopen zodra het af was. Maar dat is dus niet gebeurd, zo meldt RTL. Dat Willem Alexander nu en na de WK-finale toch in Machangulo vakantie viert, leidt opnieuw tot veel vraagtekens bij Tweede Kamerleden.

SP’er Ronald van Raak wil weten of de kroonprins van plan is in de toekomst nog vaker naar de villa in Machangulo te gaan. De SP vraagt zich ook af of hij zijn villa gaat verkopen, maar die misschien dan weer gaat terughuren zodat hij er toch naar toe kan. Ook GroenLinks plaatst vraagtekens bij de kwestie.

In een reactie bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst dat de prines en prinses in Mozambique zijn. Ze gaan morgen het Nederlands elftal aanmoedigen in Johannesburg.

Het paar gebruikt hun aanwezigheid in de regio om ook bij een bouwvergadering en inspectie van het in aanbouw zijnde huis te zijn. De Prins heeft in de brief aan MP geschreven het huis te gaan verkopen nadat het afgebouwd is. En het zal worden meegedeeld zodra het verkocht is. De MP was van te voren op de hoogte van de bestemming van de Prins en Prinses.

Geef een reactie

Laatste reacties (58)