Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Weer scheidsrechter geslagen door speler

  •  
14-12-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
ANP-scheidsrechter_300.jpg
Nieuwe aangifteregels laten op zich wachten. Openbaar aanklager KNVB: Ik weet niets van oud actieplan van Schippers
Hoewel de competitie stil ligt, is alweer een scheidsrechter geslagen. Bij een oefenwedstrijd afgelopen dinsdag tussen de Arnhemse club MASV en De Paasberg kreeg de scheidsrechter een klap van een speler. De scheidsrechter heeft geen aangifte gedaan van het incident, maar het is wel gemeld bij de KNVB.
Een dagje bezinning en zwarte rouwbanden in het profspel mochten niet baten. In Arnhem ging het al snel weer mis. De voetbalbond beschouwd aangifte als een belangrijk middel om agressie op de sportvelden terug te dringen, maar in de praktijk blijken scheidsrechters matig aangifte te doen. De KNVB heeft de scheidsrechter rechtsbijstand aangeboden in het geval hij toch wel aangifte wil doen.
Vorig jaar lanceerde minister Edith Schippers (Sport) samen met het ministerie van Veiligheid en Justitie, de KNVB, sportkoepel NOC*NSF, hockeybond KNHB en de gemeenten het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’. Daarin is onder andere een onderzoek opgenomen naar de mogelijkheid sportclubs en de tuchtcommissie van de KNVB de kans te geven aangifte te doen in plaats van de slachtoffers.
In Trouw zegt Theo Hofstee, openbaar aanklager bij de KNVB en hoofdofficier van justitie Amsterdam niet van die maatregel van Schippers te weten. De voetbalbond zit al lange tijd te springen om een maatregel die het mogelijk maakt dat niet alleen scheidsrechters, maar ook anderen aangifte van geweld kunnen doen. Het wachten is op het ministerie van justitie om die maatregel mogelijk te maken.
Trouw: Weer scheidsrechter de dupe van geweld (betaalde bijlage)
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.