Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Weerzin tegen Russisch bedrijf dat 'BUK-kinderbedje' op de markt brengt

  •  
03-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-10-03-om-10.29.44
Het leek een Russisch bedrijf een leuk idee om een kinderbed te maken in de vorm van een BUK-lanceerinstallatie ; het type raket waarmee vlucht MH17 uit de lucht werd geschoten. De lancering van het bed komt slechts enkele dagen na het rapport waaruit blijkt dat Rusland achter de aanval zit.
Het bed is onderdeel van een speciale meubellijn van de fabrikant uit Sint Petersburg: “Voor de toekomstige verdedigers van ons land”, heet het. Op sociale media heerst vooral verontwaardiging, maar de meubelmaker zelf ziet er geen enkel kwaad in. Volgens hem zijn er in korte tijd al tien exemplaren van verkocht.
‘Er is niets vreemds aan een bed als dit,’ zegt Anton Kpppel, directeur van het bedrijf tegen Russische nieuwssite Fontanka. ‘Sommige kinderen worden later arts, anderen bakker en weer anderen worden soldaat.’ Het bed heeft ook ruimte om spullen op te bergen, daarvoor moet het matras in de “lanceerstand” worden gezet. Behalve op sociale media wordt ook in de recensies op de website van het bedrijf zelf geklaagd. ‘Wordt er verbrand speelgoed als extraatje bijgeleverd?’ vraagt iemand zich af.

Meer over:

rusland, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.