Laatste update 21:25
11

Weiner-gate in de polder: wethouder stapt op na sekschat met 14-jarige

Wethouder Ger Lindeman (Hoogezand-Sappemeer) legde zijn functie onlangs plots neer. Waarom maakte hij niet duidelijk, al zei hij erbij dat er geen politieke motivatie achter zat. De werkelijke reden, zo maakte hij vrijdag bekend: hij heeft gesekschat met iemand die zich voordeed als 14-jarige. Dat schrijft RTV Noord.

Lindeman heeft een profiel op datingsite Badoo, waar hij af en toe met dames chat. Nadrukkelijk uit zijn eigen leeftijdscategorie. Toen hij twee weken geleden via de website met een jongevrouw in aanraking kwam, vroeg zij of ze via Facebook konden chatten. In de loop van dat gesprek kwam de aap uit de mouw: ze was niet meerderjarig, maar pas 14 jaar, zei ze. Toch brak Lindeman het gesprek niet af.

RTV Noord schrijft:

Gaandeweg kreeg de tekst van Eva een seksuele lading. Lindeman ging in op haar avances. ,,Ik liet me meeslepen op een onbewaakt ogenblik’’, biecht hij op. Ineens kreeg hij een onaangename boodschap op het scherm: Hij was er bij. Om te voorkomen dat de chat wereldkundig werd gemaakt moest hij geld betalen. “Ik heb dus waarschijnlijk zitten chatten met heel iemand anders dan Eva.”

Omdat hij als wethouder nu chantabel zou zijn, legde hij zijn functie neer. “Strafrechtelijk heb ik niets fout gedaan. Ik heb niet met haar afgesproken. Dat was ook helemaal niet de bedoeling. Maar ik heb me wel mee laten slepen waardoor ik chantabel werd. In het openbaar bestuur kun je je zo’n fout niet permitteren, vind ik”, aldus Lindeman. “Ik ben heel stom geweest. Maar ik moet ook verder. Eerst tot rust komen en dan weer op zoek naar werk.”

De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar de chanteurs.

cc-foto USM

Geef een reactie

Laatste reacties (11)